SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LB07
Fotboll
F17
Tack för en härlig vår - nu ser vi fram emot cuper och höstsäsongen!
2019-07-05 13:41

Nu så här i sommarsemestern är det hög tid att summera vårsäsongen. Vår enkla sammanfattning är att det fortsätter gå framåt. Det är en härlig grupp tjejer som alla bidrar på sitt sätt till en bra stämning och till att vi hela tiden växer både som lag och individuellt. Fotbollsmässigt tar vi hela tiden kliv, även om berg- och dalbanan kanske är lite kurvigare än vad vi ibland önskar, men det är också saker som vi lär oss av. Vi tycker också att vårt förändrade upplägg för fys ger bra resultat, något vi därför kommer fortsätta med, till tjejernas stora glädje!

 

Nu ser vi fram emot Dana Cup, som inleds med träningar tillsammans med det amerikanska laget som även i år kommer hit på träningsläger och även en liten minicup hos Pandora där vi kommer möta tufft motstånd som förberedelse för Dana. Vi kommer i första hand att kalla de spelare som ska till Dana på dessa förberedelser. Övriga får någon veckas ytterligare träningsuppehåll.

 

Här nedan försöker vi kort sammanfatta vårens matcher. Alltid nyttigt att blicka lite tillbaka för att ta ny kraft framåt.

 

Till alla tjejer som läser det här, och även föräldrar - hjälps åt att peppa varandra till att träna även under sommaren! Vi har tjatat lite om det nu på slutet, och det kan kanske ibland kännas lite motigt, men ta er tid att ta någon löprunda, spela lite boll tillsammans, eller gör något annat fysiskt. Det behövs inför Dana och nästa säsong, inte minst för att minska risken för muskelskador när vi väl går igång igen.

 

Tack för den här våren och kämpa på tjejer! Ni är ett härligt gäng och det är alltid ett sant nöje för oss ledare att gå till träning och match och få träffa er!

 

/Gun, Peter och Daniel

..................................................

Träningsmatcher och vinterserie

Till skillnad från förra vintern som snöade bort för oss, så kunde vi genomföra vinterträningen som vi ville. Träningsmatcherna var mot lag vi tidigare mött, och trenden var tydlig – mot lag vi tidigare spelade jämt mot tog vi någon vinst, och mot lag vi tidigare hade svårt mot, spelade vi nu betydligt jämnare. Positivt inför seriespelet!

 

DM

DM blev väl en besvikelse får vi trots allt konstatera. Vi alla underskattade svårigheterna att spela match med tjejer man normalt sett inte tränar med, vilket blev tydligt när vi slog ihop F16 med tjejerna från F17/F19. Vi spelade tre matcher tillsammans och det var först i tredje matchen som tjejerna började hitta varandra något sånär. Det gjorde att DM tyvärr tog slut redan i gruppspelet.

 

Skåneserien F16

 

Lunds BK - Borta

Efter att ha avslutat träningsmatcherna på ett helt ok sätt, såg vi fram emot seriepremiären. Det var kallt och blåsigt men det visade sig inte på plan där vi tog tag i taktpinnen direkt och inte slog av på tempot någon gång under matchen. Kombinationen av djupledsspel och lite kortare spel på mittfältet gav resultat och segern blev klar. Bra start på serien!

 

Pandora – Hemma

Pandora hade vi mött i vinterserien i en jämn match så vi visste det skulle bli tufft. Och det blev det också. Pandora spelar mycket genom mittfältet, vilket vi också försöker göra, så det blev en kamp om att vinna mitten. Matchen böljade fram och tillbaka och slutade rättvist oavgjort.

 

Rosengård – Borta

Tuff bortamatch. Till matchen hade vi än en gång en rad duktiga spelare med från F17/F19 och det visade sig igen att det inte är lätt att spela match ihop när vi inte tränar tillsammans. Matchen inleddes med ösregn och ruskväder men vi inledde väldigt starkt och hade mycket boll och skapade ett par halvchanser. Efter tio minuter tog Rosengård över med stor rörlighet i sitt spel som vi inte riktigt lyckades möta. Vi avslutade dock halvleken starkt, något som vi försökte få med oss in i andra halvlek. Tyvärr fick vi inte till spelet, utan Rosengård lyckades med sitt snabba kortpassningsspel ta sig igenom våra lagdelar på ett effektivt sätt. Förlust och bara att komma igen.

 

Husie – Hemma

Hemmamatchen mot Husie slutade med en ganska knapp förlust. Det är tydligt att det är små detaljer som gör skillnad vilket vi tar med oss från matchen. Rörlighet, hur man agerar i försvaret beroende på vilka anfallare man har emot sig, noggrannhet i passningsspelet. Ändå ett fall framåt från Rosengårdsmatchen även om känslan är att vi skulle kunna gjort det något bättre.

 

Klagshamn – Borta

Lokalderby vilket alltid är lite extra spännande. Vi tycker matchen tydligt visar på de delar vi har förbättrat. Trots en viss frustration när vi ser saker som vi tränat mycket på som ändå inte går i lås kämpar tjejerna på matchen igenom och vi tar en klar seger.

 

Fortuna – Borta

Största käftsmällen på det ett och halvt år vi har haft laget. Allt det positiva vi har tagit med oss försvinner på de första tio minuterna i matchen. Det finns alltid förklaringar – ett par tidiga domarmissar som gör att luften går ur oss, högsommarvärme, sjukdomar och skador som gör att vi slutar matchen utan avbytare. Kronan på verket och spiken i kistan är när en av tjejerna blir illa tacklad i slutet och faller hårt, med en spricka i handleden till följd. Allt går emot oss. Detta i kombination med ett väldigt taggat och duktigt Fortuna samtidigt som alla tjejerna underpresterar på en och samma gång. Vi vet alla - att kämpa och ha skoj är fortfarande grundläggande för oss, men att även prestera rimliga resultat blir allt viktigare, och den här matchen sitter kvar någon dag längre än vanligt. Men, vi bryter ihop tillsammans – och kommer igen tillsammans!

 

Ängelholm – Hemma

På morgonen på matchdagen meddelade Ängelholm att de inte kunde komma till matchen. Vi försöker hitta nya speldatum men på grund av skolavslutningar, skolresor, fullbokade planer med mera får vi inte ihop en speltid som funkar för båda lagen, så tråkigt nog får Ängelholm lämna WO till matchen. Aldrig skoj men inte så mycket att göra.

 

Vinslöv – Borta

Under våren och speciellt efter matchen mot Fortuna har vi diskuterat att förändra vårt spelsystem i vissa detaljer. Speciellt mot bättre lag märker vi att vi inte alltid får ihop vårt press-spel så som vi vill. Även om vi inte har tränat på det nya spelsystemet vill vi prova det – och vad kan vara bättre än att prova det mot serieledarna?! Vi samlas med viss bävan efter senaste matchen och med nytt system – och vädrets makter skrattar oss i ansiktet. Redan på samlingen på LIP vräker regnet ner. Och när vi kör upp mot Vinslöv tilltar det så pass mycket att vi blir försenade och funderingar på om det över huvud taget ska gå att spela match dyker upp. När vi är två-tre kilometer från Vinslöv slutar det tvärt att regna, marken är torr och solen skiner. Men vi anar de kända ugglorna i mossen och förvarnar Vinslövs ledare. Och mycket riktigt – under matchgenomgången brakar det loss igen. Som tur är ligger vi i utkanten av ovädret som drar över och matchen startar 15 minuter försenad i normalregn, som dock slutar, och i stort sett hela matchen spelas i sol och vindstilla. Härligt! Vi börjar riktigt bra men tappar efter fem-tio minuter spelet som Vinslöv tar över. Tjejerna är ovana vid nya spelsättet. Vi försöker coacha dem. Att flytta en spelare tio meter på planen kan betyda jättemycket och även om vi ligger under hittar vi spelet i slutet av första halvlek då vi har ett visst övertag. Andra halvlek blir jämn med böljande spela. Kanske någon mer klar målchans för Vinslöv. Alla kämpar på och vi har läge att kvittera men tyvärr lyckas Vinslöv peta in ett mål på slutet. Förlusten kan vi ta efter att ha kommit igen efter vårt bryt mot Fortuna. Med lite tur får vi oavgjort mot serieledaren (och seriesegraren som det senare visade sig) och vi åker hem med ny energi efter en bra insats av tjejerna!

 

Vanneberga – Hemma

Vi avslutar serien på en grön B-plan i lagom sommarväder. Inför matchen diskuterar vi ledare om vi ska gå tillbaka till vårt vanliga spelsystem som ofta fungerar bra när vi inte möter de allra bästa lagen, men vi tror på det nya systemet och väljer därför att även denna match spela med det trots att vi på grund av alla skolavslutningar inte har hunnit träna på det. Men tjejerna gör det bra och hittar mer rätt när de inte blir lika stressade som mot Vinslöv och vi har matchen i vår hand. Förutom att vi släpper in två lite onödiga mål gör vi en gedigen match och vinner klart, vilket ger en positiv avslutning på seriespelet.

 

Sammanfattning

Vi slutar mitt i serietabellen. Även om vi har en väldigt djup dal så har vi också väldigt höga toppar. Känslan är att vi ska kunna ta ytterligare kliv om vi kan hitta ännu lite mer rätt i våra positioner samtidigt som vi fortsätter ta kliv på tekniksidan och i passningsspelet. Det har varit en härligt vår med många roliga matcher och träningar och nu ser vi fram emot att ta nya tag lite senare i sommar. Bra kämpat tjejer!

 


Nyhetsarkiv
LB07 startar F17-lag!2019-11-13 11:30
Nya träningstider2019-11-02 15:05
Hemmavinst i premiären2019-08-18 19:54
Träningstider2019-07-27 11:48
Ingen träning måndag2018-12-15 17:40
Nya träningstider2018-09-23 16:41
Träningsuppehåll.2018-06-13 21:11
Matchen 22/4 inställd2018-04-21 12:23
Nya träningstider2018-04-15 15:53
Inställd träning mm.2018-02-11 16:55
Föräldramöte2018-01-13 11:05
Indoor cup2017-12-30 10:59
Julledigt2017-12-11 19:01
Nya träningstider.2017-11-05 09:02
Träningsuppehåll2017-10-22 20:31
Hyfsad serieavslutning2017-10-22 13:48
Träning inställd2017-09-24 19:38
Stabil seger2017-09-24 12:28
Ingen träning imorgon.2017-09-20 11:10
Det blåser lite motvind2017-08-27 16:52
Träning 2017-07-31 10:38
Träning v. 302017-07-20 21:45
Ännu en oavgjord match.2017-06-11 14:19
Oavgjort i seriefinalen2017-06-10 16:26
Starkt spel mot GOF IF2017-06-03 17:00
Tuff match mot Husie IF2017-05-21 16:33
Stabilt spel i helgen2017-05-13 16:44
Bra spel mot Sjöbo2017-04-29 16:29
Träning v 18.2017-04-28 11:59
Träning v. 17 2017-04-24 10:08
Oavgjort i kylan.2017-04-17 16:12
Nya träningstider. 2017-03-28 23:23
Avancemang i DM2017-03-18 15:05
2017-03-11 17:18
En lång och härlig dag2017-02-12 10:28
Träning tisdag 14/22017-02-07 21:19
Månadsmöte2017-01-26 20:08
Klar seger i dimman2017-01-21 15:53
Bra start på året!2017-01-16 14:52
Bra spel i Skånecupen2016-12-30 10:37
Julledigt.2016-12-09 10:30
Tomtecupen dag 2.2016-11-27 16:04
Bra spel i Tomtecupen2016-11-26 12:27
Nya träningstider2016-10-31 21:52
Höstlov2016-10-28 10:27
Träning inställd.2016-08-21 16:24
2016-04-22 22:57
Vårserien. 2016-03-27 16:11