SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LB07
Fotboll
F17
Välkommen till Dam 2023
 
Vi blir kvar i Division 3!
2022-10-10 16:45
I helgen blev det klart att Damerna behåller sin plats i Division 3. På grund av få nedflyttningar av Skånelag från Div 2 finns det utrymme för fler lag att stanna i Division 3 i och med den serieomläggning som stundar 2023.

 

– Förutsättningarna inför säsongen var ganska tuffa. Endast de fem första i tabellen var garanterade fortsatt spel i Division 3. Nu slutade det i att även de sjätteplacerade laget får stanna kvar, och det är såklart väldigt glädjande att vi lyckas knipa den platsen, hälsar Henrik Adolfsson, sportchef Dam/Flick.

 

– Det är en större serieomläggning som innebär att det blir färre Division 1-serier nationellt 2023. Det får följdeffekter neråt. Nästa års Division 3 består av nedre halvan från Division 2 i år och den övre halvan i Division 3. Ur det perspektivet får man nästan se det som en slags uppflyttning, då vi kommer ställas inför tuffare motstånd nästa år. Att vi lyckas knipa en plats i den serien, som nykomlingar i år, är vi oerhört glada för.

 

– När vi startade upp damlaget igen förra året var det 9 Malmöklubbar som spelade på samma nivå eller högre nivå än oss. Nästa säsong är det, som det ser ut nu, bara 3 klubbar som kommer spela på samma nivå eller högre. Det är fantastiskt bra jobbat av spelare och ledare att på så kort tid lyckas ta de stegen framåt. Det visar också att vår unga trupp hela tiden tar kliv i sin utveckling och det ska bli väldigt spännande att följa resan framöver, avslutar Henrik.

Vinst i avslutningen - nu blir det en spännande väntan 
2022-10-04 13:09
Ett gäng glada miner efter en stabil avslutningsmatch mot Höllviken

Serien är avslutad. I sista matchen tog vi en stabil seger. Nu inväntar vi avslutningen i div 1 och 2 för att få veta om vi lyckas hålla oss kvar i trean. 

 

Med den avslutande segern får vi ge oss själva ett godkänt betyg för säsongen. Förutom en lite trög start och en riktig dipp efter sommaruppehållet har vi haft ett hyfsat spel. Vi har en hög högsta-nivå men också en låg lägsta-nivå vilket är ganska naturligt med tanke på att laget är så ungt. 

 

Våra sista matcher, där vi från matchen mot Skurup justerade vårt spelsystem lite, har sett riktigt bra ut. Bättre balans i försvarsspelet men ändå har vi hotat framåt. Det är väl bara mot Lunds BOIS som vi inte riktigt fick till spelet på sista tredjedelen mot ett för oss ovant lågt försvar. 

 

I sista matchen mot Höllviken på en fin men ganska tung plan tog vi oss däremot fram till en stor mängd klara lägen. Bortsett från en jämn inledning av matchen har vi det bättre spelet över 90 minuter men siffrorna stannade vid 3-1 mot ett Höllviken som spelade på en betydligt högre nivå än i vårens match. Vi fick också uppleva både sol och värme och en regnskur med byiga vindar - precis som det ska vara på hösten! Hur som helst en väl genomförd match som god avslutning på serien.

 

Nu är det bara att invänta hur det går med nedflyttningarna från div 1 och 2. Seriesystemen görs om och det är många lag som ska flyttas ner i fyran, men med lite tur får vi som näst bästa sexa stanna kvar i div 3. Oavsett vilket kan vi vara stolta och glada över spelet i serien. Vi ser redan nu fram emot nästa säsong där vi helt klart kommer kunna ta ytterligare kliv i utvecklingen av både laget och alla duktiga spelare. 

 

Bra jobbat tjejer!

Sista seriematchen - kan vi få till avslutningen?
2022-10-01 12:11
Dags för sista matchen i serien - nu gäller det att kraftsamla!

Tyvärr blev det förlust mot Lunds BOIS. Matchen var jämn och chanserna få. Mot ett ganska lågt försvarande Lund fick vi inte till sista tredjedelen. Efter ett oturligt självmål redan efter sex minuter lyckades vi inte studsa tillbaka.

 

Förlusten innebär att vi som bäst kan sluta sexa. Eftersom seriesystem görs om är det bara placeringarna 1-5 som är säkra på att få stanna i division 3. Hur många av sexorna som får stanna är just nu osäkert. Hur som helst - att bli sexa ger en chans.

 

Därför är matchen mot Höllviken imorgon söndag viktig. Vinst och vi slutar sexa. Vid oavgjort eller förlust kan Åkarp gå förbi oss i serien. Slutar vi sjua innebär det med all sannolikhet att vi får flytta ner.

 

Vi vet att vi har en bra chans mot Höllviken om vi gör jobbet och får till vårt spel. Så nu gäller det att kraftsamla och gå ut på plan med mycket vilja så ger vi oss själva chansen att ta tre poäng.

 

Kör hårt tjejer!